LETAY feat. YURCASH – Цей День, або Привітання від Кучерявих Пацанів

13.02.2020

Деякі історії пісень складаються так, ніби ними керує якийсь сценарист…

            Глядачі концерту «Івасюк Триб’ют» фестивалю «Кропфест», який проходив у Кропивницькому в липні минулого року, звернули увагу на певну подібність двох співаків, які стояли поруч під час загального виконання всіма учасниками концерту славетної «Червоної Рути». А познайомились Юрій «Юркеш» Юрченко та Ілля «Letay» Резніков буквально за 10 хвилин перед тим на бекстейджі і одразу зрозуміли, що варто стати на сцені поруч задля забави. Юркеш згадує: «Вловив себе на думці, що Ілля дуже схожий на молодого Юрка Юрченка. Кучерявий, красивий, скромний і дуже добрий. І я колись таким був. Дуже легкий в спілкуванні. Неймовірно чиста і світла людина. Дай Бог, шоб його той шоу-біз не зіпсував ніколи.»

            Згодом на спільній вечері в якості жарту у Іллі та менеджера і продюсера «LETAY» Віталія Климова виникла думка про спільний трек з Юркешем. Колись… Коли раптом буде, як кажуть, «час та натхнення». Яке ж було здивування, коли незабаром під постом з фото цього виступу хтось з дописувачів соціальних мереж висловив побажання – а чого б не зробити «кучерявим пацанам» спільну пісню. Тоді всі просто посміялись над таким співпадінням… Аж раптом доля склалась так, що на 14-те лютого був запланований святковий концерт, де на одній сцені мали опинитись «LETAY» і «Скрябін», на вокалі в якого виступає нині Юркеш. Тоді Віталій Климов вийняв жарт з «шухлядки» і запропонував його таки реалізувати на сцені. Звичайно, зробити трек «тематичним» - присвятити його дню Святого Валентина. Отака досить простенька історія…

            В якому стилі робити – не було жодної ідеї. Ілля знав творчість Юркеша досить поверхнево, насправді: «В основному я знав Юркеша по пісні «Мундіаль», бо бачив і чув свого часу її дуже багато по телевізору... Вже після того, як ми почали робити трек, я послухав багато чого з YURCASH, і побачив, яка це різноманітна та цікава музика.» Натомість Юра як старий боєць вітчизняного шоу-бізу та меломан, про «LETAY» знав трошки більше: «За цим гуртом слідкую від самого початку, ще з моменту коли він яскраво виграв «Хіт-конвеєр» у 2018-му. Пісня “Мила моя” - одна з моїх найулюбленіших українських пісень останніх часів. Вболівав я за “LETAY” і на відборі до «Євробачення».

            Момент написання все відкладався і відкладався, аж доки Ілля не збагнув, що стиль – стилем, але головне – настрій) І хоч це ніби не музичний термін, але з цього моменту все пішло швидко. Для цього не знадобилось ніяких репетицій. Юркеш це пояснює дуже просто: «Ми живемо в сучасному світі. Дивно, але при створенні пісні ми майже не зустрічались. Типу - режим скайпа. В кожного є власна домашня студія. По суті - це пісня в пісні. У Іллі своя історія кохання, в мене своя. Я окремо написав свою частину і добавив троха «разгільдяйства». Хочу віддати належне Іллі, бо, власне, він і склав всі ті «пазли», поєднавши мої і свої ідеї в закінчений і самодостатній твір. Красава!» А так описав роботу Ілля: «Ми працювали дистанційно. Спочатку я написав і зробив перше аранжування пісні і записав свій вокал туди. Там було все, що я співаю у фінальній версії і декілька частин, що я потім викинув. Потім Юркеш записав свій куплет і придумав свою музику... Потім в мене було декілька шалених днів, коли я думав, як все це об'єднати, щоб це було круто... Нарешті я зробив майже фінальну версію... А потім ще кілька тижнів діставав Юркеша, щоб він мені наспівав деякі частини по всій пісні... Вже в той момент, після 3-4 сесій, коли він був готовий послати мене під три чорти, я нарешті отримав те, що хотів))»

            Музичний коктейль, який врешті вийшов, насправді, можливо, важко охарактеризувати однозначно якимось стилем. Для Іллі це свого роду – експеримент: «Справді, у нас різна музика, але ми відразу домовились, що я спродюсую трек так, щоб в кінці ми двоє залишились задоволені результатом. Я підійшов до цієї роботи, як до конструктора, який поєднує різні моделі, щоб отримати щось нове, цікаве та несподіване»

            Дует в результаті виглядає настільки органічно, що можливо колись можна буде очікувати ще якихось спільних робіт від «кучерявих пацанів». Юркеш це коментує таким чином: «З Іллєю працювати було дуже легко. І в мене назріває ідея ще щось разом «замутити». А з приводу векторів… Музика не має ні віку, ні кордонів. Вона або є, або… Але навіщо слова. Послухайте краще світлу і красиву пісню про Любов від Кучерявих Пацанів. Всіх зі святом Валентина!»

 

 

схожі новини

16.10.2018

TRACH презентував новий максі-сингл «Не говори» та випустив відеокліп з однойменною назвою. До платівки потрапило 3 композиції, серед яких вже опубліковані раніше треки ­«Знаєш», «Не говори»

Читати далі
29.05.2019

Співак TRACH потішив прихильників новою композицією з назвою «Пташка». Інтимна лірика та рокове звучання з характерним поєднанням гітарних рифів – так можна охарактеризувати нову прем’єру.

Читати далі
14.01.2020

Співачка Гайтана випустила нову відеороботу на авторську пісню "Сніг".

Читати далі