«GARDARIKA» презентував новий студійний альбом, присвячений пам’яті лідера гурту

15.04.2020

Цей радісний і  водночас сумний альбом – плід творчої співпраці людей, які поділяють любов до кельтської музики та кельтської культури. До новоствореної платівки з назвою «CELTICIAD» загалом увійшло дев’ять оригінальних композицій, що виконані валійською мовою (Cymraeg) – однією з найдавніших мов кельтської мовної групи.

У 2014-му після раптової смерті лідера гурту «GARDARIKA», композитора та мультиінструменталіста Олега Сіренка, роботу над спільними піснями було призупинено. Частину музики, яку не було збережено, поступово було відновлено та записано вже опісля трагічної події, також додано новi партiї та твори.

«Цей посмертний альбом наша данина таланту Олега. Ми, його друзі та родичі, сподіваємось, що розповсюдження та обмін музикою Олега Сіренка буде своєрідною шаною його пам’яті», – коментують учасники гурту.

Пісні з альбому «CELTICIAD» в сучасній обробці, з унікальним звучанням як звичайних  електронних та класичних, так і рідкісних для України музичних інструментів, серед яких боран, флейти whistle, кельтська арфа стануть справжнім подарунком для поціновувачів кельтської музики.

 

 

Теги новини: 

схожі новини